You are here


FIGS final seminar 3-4 December 2013 at Vierumäki.

Registration closed

Tuesday 3 December 2013
08:00 DEPARTURE from OTANIEMI, Otaniementie 17, in front of TUAS building.
08:20 Bus stops in front of KIASMA, (museum of contemporary art) Mannerheiminaukio 2, Helsinki
10:45 ARRIVAL to Vierumäki, COFFEE at Country Club restaurant
11:00-12:30 FIGS seminar at Country Club conference premises, ROOM 3 (1,5 h)
12:30-13:15 LUNCH (45 min) at Country Club restaurant
13:15-14:15 FIGS seminar continues (1 h)


14:45 JOINT WALK from Country Club to Amazing race, sports hall

15:00-16:30 AMAZING RACE sports (Outdoor activity, 90 min)
16:30-17:10 Pick up your clothes and stuff for Sauna & Dinner (40 min)
17:10 TRANSPORTATION to Sauna & Dinner starts (in front of Country Club)
17:30 Arrival to SAUNA and the DINNER restaurant Kammi
17:30-18:15 Smoke sauna for Ladies (45min)

18:15-19:00 Smoke sauna for Gentlemen (45min)

19:00-20:30 DINNER at the restaurant Kammi (1,5 h)
20:30 TRANSPORTATION back to the Country Club (the minibus)

Wednesday 4 Decemeber 2013
07:30-09:00 Brakfast and Check out

09:00-10:15 Customer oriented expertise workshop, ROOM 3 (1h 15 min)
Trainer: Kalle Reunanen, Innomaatti Oy
10:15-10:30 COFFEE (15 min)
10:30-11:30 Customer oriented expertise workshop continues (1h)
11:30-12:15 LUNCH (45 min)
12:15-13:00 FIGS seminar, closing (45 min)

13:00 DEPARTURE, bus transportation
14:30 ARRIVAL to Kiasma, Helsinki
15:00 ARRIVAL to Otaniemi (Otaniementie 17, TUAS building)

WHAT IS "Amazing race" SPORTS?
On the Vierumäki Amazing Race track, teams are confronted with hints and tasks on several legs of the race. The legs take as long as the task is completed or the maximum time limit is exceeded. Some of the tasks are partly physical and vary from catapult shooting to tandem skiing.

After having performed a task, the team receives a hint from the supervisor, which leads the team to the next task location. The teams must make their own route choices (not through yards) between the tasks on foot. The task begins only when all members of the team are present, and the same goes for crossing the finish line. The location of the finish line is revealed after the last task.

Duration: 90 min

WHAT IS "Smoke (savu)sauna"?
Smoke sauna (savusauna) is the original form of sauna with no chimney. While being heated the smoke from the burning wood under the stove fills the sauna and escapes through a hole in the ceiling and through the door, which is usually kept slightly open during heating.

Courses and seminars | Visitors and guest lectures